Українцям пояснили користь кар'єрних радників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пояснили користь кар'єрних радників

Казна та Політика
810
У Державній службі зайнятості України почали працювати кар’єрні радники, які займаються працевлаштуванням безробітних.
Як вони можуть допомогти українцям при пошуку роботи, розповіла експерт з працевлаштування Тетяна Пашкіна. За її словами, кар’єрні радники потрібні в Україні, але це мають бути кваліфіковані люди.
“Держава рішуче заборонила кадрові агентства, тому що було багато шахраїв, і послуги платного працевлаштування людей у нас сьогодні заборонені, крім закордонного працевлаштування. Але є ситуація, коли кваліфікована людина через 10-15 років безперервної праці виходить на ринок праці, вона шокована. Навіть якщо вона якісний фахівець, але не може себе “продати”, вона отримує відмову, самооцінка падає”, – пояснила Пашкіна.
“Якби кваліфікована людина розповіла їй про ринок праці, розпитала про слабкі і сильні сторони, зробила невеликий коучінг, надихнула, розповіла, які є можливості перекваліфікуватися або чогось довчити, якщо досвід застарів…. Людина б натхненно пройшла співбесіду, швидше знайшла роботу і менше центру зайнятості платити. У людини було б менше нервове напруження”, – додала вона.
За її словами, людина може підходити на 100%, але на співбесіді розгубитися і отримати відмову роботодавця. “Якби перед співбесідою кар’єрний радник сказав: “Ви зможете, ви ж бачите, який у вас хороший досвід, якщо ви розповісте, як мені розповіли – все буде краще”, – зазначила Пашкіна.
“Я знаю, що є люди, які готові платити кар’єрним радникам, і є бізнес-консультанти, яким висококваліфіковані претенденти платять гроші, щоб їх натренували на пошук нормальної роботи”, – сказала експерт.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас