Apple патентує новий метод шифрування даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple патентує новий метод шифрування даних

Технології&Авто
1095
Компанія Apple подала патентну заявку на новий метод шифрування даних, який ускладнить отримання конфіденційної інформації.
Патент описує технологію, яка не дозволить будь-якому пристрою відстежити IMSI (міжнародний ідентифікатор мобільного абонента), повідомляє MacTrast.
Гігант виробництва смартфонів запатентував спосіб шифрування мобільних сигналів, які передаються між телефонами користувачів і мобільними вишками, щоб захистити користувачів від очей влади.
Apple має намір зробити так, щоб дані про факт здійснення дзвінка не перебували у відкритому доступі, а передавалися тільки між пристроями, які беруть участь у розмові.
Нововведення може перешкодити використанню пристроїв Stingray, які діють як щогли для мобільних телефонів. Ці пристрої можуть відстежувати місце розташування користувачів або навіть прослуховувати особисті дзвінки. Їх також іноді називають ловцями IMSI. Відомо, що поліція Великобританії використовує їх, але не зовсім ясно, як часто.
Використання цих пристроїв є суперечливим – вони не тільки стежать за телефонами підозрюваних, але вони також збирають особисті дані мільйонів інших пристроїв в процесі роботи. Це можна розглядати як порушення недоторканності приватного життя.
Однак код Apple не буде повністю маскувати вміст повідомлення. Радше буде складніше відстежити, з якого пристрою надійшло конкретне повідомлення або дзвінок. При цьому урядові служби неодноразово заявляли, що шифрування дозволить терористам планувати атаки, залишаючись непоміченими.
Тім Кук, генеральний директор Apple, захистив шифрування, заявивши, що він просто “захищає громадськість”. Досі незрозуміло, чи буде новий опублікований патент Apple реалізований в майбутній технології.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас