Uber оштрафували на 2,3 млн євро за перевезення без ліцензії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber оштрафували на 2,3 млн євро за перевезення без ліцензії

Фондовий ринок
601
Влада Голландії оштрафувала Uber на 2,3 млн євро за використання в країні опції UberPop, що дозволяє водіям без необхідної ліцензії підвозити пасажирів.
Із зазначеної суми близько 2 млн євро заплатять компанії Uber International BV, Uber Netherlands BV, Uber BV і Rasier Operations BV, також будуть конфісковані їх нелегальні доходи на суму 309 тисяч євро. Крім того, людина, відповідальна за впровадження UberPop в додаток сервісу, виконала 90 годин громадських робіт.
Uber пропонував сервіс UberPop в Нідерландах з липня 2014 року по листопад 2015-го. За його допомогою будь-який бажаючий міг підробляти таксистом на особистому автомобілі. Однак, згідно з місцевими законами, водії можуть здійснювати платне перевезення пасажирів тільки за наявності спеціальної ліцензії, яка висуває певні вимоги до машини – зокрема, необхідна наявність засобів контролю за часом відпочинку водія.
“Водії отримують ліцензію, якщо вони пройшли необхідну підготовку і надали медичну довідку. Ліцензія також висуває вимоги до транспортних засобів, таких як бортовий комп’ютер в автомобілі, що дозволяє відслідковувати час на відпочинок і роботу водіїв. Надання послуг таксі без ліцензії також створює недобросовісну конкуренцію”, – йдеться в повідомленні голландської прокуратури.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас