Американський IT-гігант купить компанію з офісом у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський IT-гігант купить компанію з офісом у Києві

Фондовий ринок
2316
Компанія Nvidia заявила про намір купити ізраїльського виробника чіпів і мережевого устаткування Mellanox за $6,9 млрд. Це приблизно на $1 млрд більше, ніж біржова вартість Mellanox на даний момент. Операцію мають намір завершити до кінця 2019 року, повідомили в Nvidia.
Штаб-квартира Mellanox знаходиться в Каліфорнії. Також у Mellanox є R&D-офіс в Україні, що нараховує до 80 фахівців. Компанія відкрила його в 2017 році в Києві, в БЦ Леонардо, після успішної роботи з декількома українськими партнерами, уточнює AIN .
Раніше в ЗМІ з’являлася інформація про суперництво між Nvidia, Intel і Microsoft – кожна з цих компаній претендувала на поглинання. Причина такого ажіотажу в сфері роботи Mellanox Technologies. Компанія займається виробництвом інтегральних мікросхем, застосовуваних у вузлах обчислювальних кластерів максимальної продуктивності. На тлі зростаючого попиту на хмарні послуги, цей сегмент обіцяє більшу виручку.
Раніше Nvidia і Mellanox вже співпрацювали в області суперкомп’ютерів. Компанії спільно займалися створенням двох найпотужніших суперкомп’ютерів сучасності, американських Sierra і Summit, які використовує Департамент енергетики США.
Найбільш відомий сегмент діяльності Mellanox – випуск комутаторів і мережевих адаптерів InfiniBand і Ethernet.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас