До 2035 року третина всіх мегаполісів планети зосередяться в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2035 року третина всіх мегаполісів планети зосередяться в Китаї

Світ
517
В 2035 році серед усіх світових міст економічно найпотужнішим залишиться Нью-Йорк, але столиця Індонезії Джакарта досягне розмірів Токіо і стане одним з найбільш густонаселених мегаполісів планети. А ось швидше за все будуть зростати такі великі індійські міста, як Даккой і Бангалор.
Такого висновку дійшли британські дослідники з Oxford Economics.
За прогнозами експертів, в найближчі 15 років Лондон стане четвертим у світі містом як за агломерацією, так і за рівнем міського ВВП, хоча йому на п’яти буде наступати Шанхай. А лідирувати в рейтингу будуть Нью-Йорк, Токіо і Лос-Анджелес. А ось у номінації «фінансові та ділові послуги» столиця Великобританії підніметься на третє місце (зараз на п’ятому), випередивши Токіо і Париж.
Вчені також відзначають, що серед 10 провідних міст світу чотири будуть розташовані в КНР – Шанхай, Пекін, Шеньчжень і Гуанчжоу. Останній в статусі бізнес-центру практично наздожене Чикаго і Вашингтон. А деякі міста в найближчі 15 років чекає справжній економічний бліцкриг: за обсягом ВВП Джакарта підніметься з 21-го до 8-го місця.
А ось для нас хороших новин немає. Аналітики не включили українські міста не тільки в перелік значущих для економіки, але навіть не залишили їм місця в списку найбільш динамічних міст регіону. Хоча в ньому знайшлося місце Єревану, Кишиневу, Тбілісі, Любляні і Таллінну.
ТОП-100 найбільших міст 2035 року за географічним критерієм буде виглядати так:
  • 34 розташуються в Китаї.
  • 28 – в Північній Америці.
  • 15 – в Азії.
  • 12 – в Європі.
  • 4 – на Близькому сході.
  • 3 – в Індії.
  • 3 – в Латинській Америці.
  • 1 – в Африці.
Британські вчені роблять висновок, що такі глобальні зміни, крім економічних, будуть мати як мінімум два гуманітарні наслідки: по-перше, агломерація соціально розкріпачує людину і звільняє від вантажу походження, роблячи її більш вільним. По-друге, люди отримають кращий доступ до медицини, освіти, комфорту і зручностей.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас