У NASA планують висадити людей на Місяці до 2028 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У NASA планують висадити людей на Місяці до 2028 року

Світ
268
Агентство аерокосмічних досліджень NASA планує в цьому році відновити комерційні запуски на Місяць і здійснити висадку людей на супутнику Землі в найближче десятиліття.
Як заявив голова NASA Джим Брайденстайн, бюджет організації на 2020 фінансовий рік – один з найсильніших за всю історію агентства, передає офіційний сайт агентства.
У відомстві зазначили, що він становить 21 мільярд доларів, що на 6% більше, ніж минулого року. Брайденстайн зазначив, що успішна реалізація місячної програми допоможе реалізувати запланований на 2030-ті роки “амбітний” пілотований політ на Марс.
“Ми вирушимо на місяць в наступному десятилітті з інноваційними, новими технологіями і системами, щоб досліджувати більше місць на поверхні Місяця, ніж будь-коли раніше. Цього разу, коли ми вирушимо на Місяць, ми там залишимося. Ми будемо використовувати те, що ми дізнаємося на Місяці, для наступного гігантського стрибка – відправки астронавтів на Марс”, – заявив голова NASA.
В агентстві нагадали, що вперше з 2011 року NASA запустить американських астронавтів на Місяць.
“Починаючи з невеликих комерційних запусків вже в цьому році, ми будемо використовувати нові кораблі, роботів і, зрештою, людей до 2028 року, щоб проводити наукове дослідження всієї місячної поверхні”, – додав Брайденстайн.
Також в агентстві зазначили, що в бюджеті заплановані кошти на вивчення Землі і Сонця.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас