Для фермерів створили дрон, що гавкає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для фермерів створили дрон, що гавкає

Технології&Авто
500
Новозеландці пристосували дрон для роботи пастухів, повідомляється на сайті Radio New Zealand. Їх оснастили гучномовцем, на який записали собачий гавкіт та інші звуки. За словами фермерів, дрони дозволяють заощадити час, але повністю замінити пастуших собак пристрої не можуть.
Протягом декількох років дрони тестують і використовують в деяких країнах не лише в якості листонош і кур’єрів, але і для моніторингу лісів і тварин, які мешкають в них, для боротьби зі шкідниками і для огляду техніки. Безпілотники допомагають рятувати людей, які потрапили в біду, і проганяти з офісу надто завзятих співробітників. Дрони використовуються і в сільському господарстві, зокрема, для спостереження за ростом сільськогосподарських рослин. Новозеландські фермери знайшли дронам ще одне застосування.
Вони пристосували безпілотник для спостереження за стадами корів, овець і оленів. За словами фермера Джейсона Рентула, який придбав дрон в 2017 році, він використовує його тричі на тиждень і економить більше половини часу, коли збирає стадо. Якщо раніше двом пастухам з собаками потрібно було дві години, щоб зібрати стадо овець на горбистому пасовищі і привести його назад на ферму, то дрон справляється з цим за 45 хвилин.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас