Білорусь припинила постачати в Україну авіагас — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь припинила постачати в Україну авіагас

Енергетика
1285
Державний білоруський експортер “Білоруська нафтова компанія” (БНК) зупинив поставки реактивного пального в Україну, передає enkorr з посиланням на власні джерела.
Як зазначає видання, це пов’язано з проблемами при погашенні податкових векселів, виданих при імпорті пального в поточному році.
За інформацією enkorr, Державна фіскальна служба (ДФС) має претензії до порядку заправки авіапальним з залученням сторонніх компаній без переходу права власності на авіапальне. Водночас, послугами спеціалізованих компаній з заправки повітряних суден користується чимало постачальників і виробників авіапального, включаючи ПАТ “Укртатнафта”.
Раніше ДФС в офіційних роз’ясненнях стверджувала, що підтвердженням цільового використання реактивного пального є як заправки в літаки власного авіаційного гасу, так і пального, яке належить іншим компаніям.
14 лютого “БНК-Україна” надала необхідні документи, що підтверджують цільове використання пального, проте до теперішнього моменту вони залишаються погашеними. У зв’язку з цим компанія прийняла рішення з 1 березня тимчасово зупинити нові поставки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас