Розенко: Україна готова до накопичувальної пенсійної системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко: Україна готова до накопичувальної пенсійної системи

Казна та Політика
1065
Україна в цілому готова до впровадження накопичувального рівня пенсійної системи.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
Чиновник закликав Верховну Раду якнайшвидше ухвалити закон, необхідний для запуску цього рівня пенсійної системи з 2020 року.
“[Запустити накопичувальну пенсійну систему з 2020 року] можливо, якщо парламент найближчим часом за це проголосує. Нам потрібно приблизно три-чотири місяці для прийняття додаткової нормативної бази з запуску накопичувальної системи. Тому я закликаю Верховну Раду якомога швидше це зробити, і з 2020 року запустити накопичувальний рівень”, – зазначив Розенко.
Віце-прем’єр підкреслив, що проблема з впровадженням другого рівня пенсійної системи в останні роки була пов’язана з балансуванням бюджету Пенсійного фонду України, але, на його думку, зволікати з введенням накопичувального рівня більше не можна.
“Якби Україна вчасно ввела накопичувальну систему, приблизно 10 років тому, то ми б за цей час акумулювали більше ресурсів в економіці України від системи пенсійного страхування, ніж отримали кредитів від Міжнародного валютного фонду. Ось якого ресурсу ми позбавлені через нерішучість політиків”, – додав віце-прем’єр.
Розенко впевнений, що Україна готова до впровадження накопичувальної системи, і потрібне тільки політичне рішення Верховної Ради щодо її запуску.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас