Goodyear представила принципово новий вид автомобільних шин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goodyear представила принципово новий вид автомобільних шин

Технології&Авто
10276
Goodyear представила новітній концепт шини на Міжнародному Женевському автосалоні. Goodyear AERO – це концепт подвійного призначення, розроблений для автономних і літаючих автомобілів майбутнього. Він буде виконувати функції як стандартної шини, так і “пропелера” для польотів.
“В процесі роботи над поліпшенням конструкції шин і матеріалів, що використовуються для їх виробництва, ми, спільно з компаніями, що розглядають повітряний транспорт як відповідь на сучасні транспортні виклики, створили концепт колеса, яке може одночасно виконувати функції звичайної традиційної шини та винтомоторної установки для літаючих автомобілів”, — зазначив Кріс Хелсел, керівник науково-технічного підрозділу Goodyear.
Мультимодальний дизайн. AERO – це мультимодальний концепт з поворотними гвинтами. Він буде служити силовим приводом для передачі і поглинання енергії при русі автомобіля по дорозі, а також силовою установкою для польотів. Таким чином, AERO дасть можливість майбутнім водіям спокійно пересуватися як по дорозі, так і по повітрю.
Непневматична конструкція. Спиці концептуального колеса будуть забезпечувати підтримку ваги автомобіля при русі по дорозі, а також виступати як лопаті для підняття автомобіля в повітря. Шина створена на базі непневматичної конструкції і є досить еластичною для того, щоб забезпечувати плавність ходу при русі, а також досить міцною для того, щоб обертатися на високій швидкості, яку розвивають ротори при піднятті транспортного засобу в повітря.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас