"Запоріжсталь" запустила комплекс перехоплення зливових вод для скорочення стоків у Дніпро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запоріжсталь" запустила комплекс перехоплення зливових вод для скорочення стоків у Дніпро

Фондовий ринок
384
Запорізький металургійний комбінат “Запоріжсталь”, один з найбільших платників податків України та Запорізької області, в рамках програми екологічної модернізації підприємства ввів в експлуатацію сучасний комплекс перехоплення промислово-зливових стоків, що дозволить скоротити скидання промислових вод у Дніпро на 5 млн куб. м на рік.
Як повідомляється в прес-релізі підприємства в середу, інвестиції в проект склали 58,5 млн грн.
“З 2012 року ми системно вкладаємо кошти в модернізацію обладнання для мінімізації впливу виробництва на Дніпро. Побудовано екологічну лінію в ЦХП №1, тим самим повністю припинився скид промислових вод у Дніпро від цеху холодної прокатки. У 2018 році запущена в експлуатацію нова градирня з повним замкнутим циклом, введено сучасний комплекс перехоплення зливових вод. Всі ці масштабні і витратні вкладення дозволять знизити скидання в водний басейн Дніпра промислових вод на 16 млн куб. м на рік”, – цитує прес-служба генерального директора “Запоріжсталі” Ростислава Шурму.
За даними прес-служби, новий комплекс перехоплює стічні води і перенаправляє їх на багаторівневу очистку: спочатку в фільтрувальній станції, потім в установці знезараження. Далі очищена вода повертається в оборотний цикл підприємства для повторного використання в технічних потребах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас