Кількість пластикового сміття в світовому океані може подвоїтися до 2030 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість пластикового сміття в світовому океані може подвоїтися до 2030 року

Енергетика
351
До 2030 року загальний обсяг пластикових відходів в світі зросте більш ніж на 40%, а кількість сміття, що забруднює світовий океан, подвоїться.
Про це повідомляється в щорічній доповіді Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).
За даними екологів WWF, за останні 18 років рівень відходів хімічної промисловості був практично подвоєний відносно початку ери пластику, а рівень забруднення повітря і океанів росте в геометричній прогресії. При цьому наслідки такого явища для світової екосистеми непередбачувані.
«Зараз обсяг виробництва виробів із пластику становить близько 53 кг на рік на кожну людину. Їх виробляють безконтрольно, без врахування реальних потреб, і це не дозволяє ні регулювати масштаб забруднення, ні зупинити його зростання», – підкреслює WWF.
У своїй доповіді екологи закликають уряди всіх країн до участі в глобальній угоді, яка юридично зобов’яже держави створити діючі національні стратегії боротьби із забрудненням, скоротити виробництво і використання пластикових виробів, а також вжити необхідних заходів щодо безпечної утилізації відходів.
«Близько 40% пластмас, які ми споживаємо сьогодні, – це одноразові вироби, такі як столові прилади, тарілки, харчові контейнери, упаковка і пляшки. Ці предмети повинні просто зникнути з нашого побуту. Також важливо розробити державні стимули, які допоможуть виробникам і бізнесменам зробити вибір на користь відмови від пластику і використання біорозкладної упаковки», – цитує телеканал ABC слова Річарда Лека, глави австралійського департаменту океанографії WWF.
Дослідження WWF свідчить, що 100 млн тонн пластику щорічно стають сміттям, забруднюючи землю, річки і океани. Продукти безконтрольного спалювання пластикових відходів стають причиною збільшення числа випадків захворювання на рак і ставлять під загрозу існування 270 видів тварин.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас