Італія планує долучитися до нового шовкового шляху - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія планує долучитися до нового шовкового шляху - ЗМІ

Світ
326
Влада Італії збирається до кінця березня підписати меморандум взаєморозуміння для подальшого набуття членства в китайській ініціативі «Один пояс, один шлях» (BRI).
Про це повідомляє Reuters.
«Італія планує підписати меморандум взаєморозуміння, щоб стати членом китайської ініціативи «Один пояс, один шлях» уже до кінця березня, що вже викликало критичну реакцію з боку Сполучених Штатів Америки», – йдеться в повідомленні.
У міністерстві економічного розвитку Італії підкреслили, що відповідні переговори ще не закінчилися, але це станеться вчасно – до візиту в країну президента Китаю Сі Цзіньпіна.
З точки ж зору США, цей проект є суто китайським, «розробленим КНР для КНР», а тому матиме сумнівну користь для італійської економіки й «може завдати шкоди міжнародному іміджу Італії», так заявив Гарретт Маркіз, речник Ради з національної безпеки Білого дому.
Як відомо, «Один пояс, один шлях» або новий шовковий шлях є ініціативою, яку підтримує китайський президент Сі Цзіньпін, що має на меті пов’язати Китай по морю й суходолу із південно-східною та центральною Азією, Близьким Сходом, Європою й Африкою за допомогою інфраструктурної мережі, яка повторюватиме маршрути старого торгового шовкового шляху.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас