Мін'юст назвав топ-3 підприємств - боржників із зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст назвав топ-3 підприємств - боржників із зарплати

Казна та Політика
923
Міністерство юстиції оприлюднило список найбільших боржників із виплати зарплати в Україні.
Про це на своєму сайті повідомляє повідомляє прес-служба Мін’юсту.
До топ-3 боржників увійшли: “Футбольний клуб” Металіст “(борг понад 117 млн ​​грн), Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (74,6 млн грн) і ПрАТ “Азовзагальмаш” (25,3 млн грн).
За словами заступника міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлани Глущенко, в цьому році підприємства з великою заборгованістю продовжують гасити мільйонні борги перед своїми працівниками. Наприклад, ВАТ “Запоріжжяобленерго” погасило заборгованість в 9,8 млн грн (торік – 4,5 млн грн). “Сєвєродонецьке об’єднання “Азот” – 2,7 млн ​​грн (19,5 млн грн). ЗАТ “Рівнеазот” – 5,7 млн ​​грн (29,7 млн).
“Завдяки цьому десятки тисяч працівників нарешті отримали зароблені ними кошти”, – повідомила заступник міністра.
Всього з початку року понад 13 тис. українців отримали чесно відпрацьовану заробітну плату, яку незаконно затримували роботодавці.
Таким чином, всього за два місяці поточного року з недобросовісних роботодавців стягнули четверту частину торішньої заборгованості із зарплат.
“Понад 460 млн грн стягнуто з недобросовісних роботодавців в 2018 році, а за перші два місяці 2019 року стягнуто вже 95 млн грн. Це на 30 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року”, – зазначила Глущенко.
Вона додала, що міністерство приділяє велику увагу захисту соціально незахищених категорій населення, адже часто зарплата – це єдине джерело доходу для людини.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас