Суд зменшив заставу Насірову майже в три рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зменшив заставу Насірову майже в три рази

Казна та Політика
442
Шевченківський районний суд Києва на засіданні 4 березня зменшив заставу екс-голові ДФС Роману Насірову зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів, тобто майже втричі. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).
“Суд продовжив дію запобіжних заходів екс-керівнику ДФС України та керівнику ДФС України, проте за власною ініціативою зменшив заставу для колишнього голови ДФС України зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів гривень відповідно до розміру цивільного позову в кримінальному провадженні”, – повідомляється на офіційній сторінці САП в Facebook.
У САП зазначили, що на судовому засіданні прокурори не зачитали жодної сторінки обвинувального акта. Наступне засідання призначене на 15:30 14 березня.
Нагадаємо, в березні 2017 року детективи НАБУ повідомили про підозру у вчиненні злочину Насірову, після чого затримали. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Сторона звинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до держбюджету понад 2 млрд гривень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас