НБУ назвав пріоритети в подальших валютних послабленнях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав пріоритети в подальших валютних послабленнях

Казна та Політика
874
Національний банк України розглядає як пріоритетні послаблення на валютному ринку зниження і поступове скасування ліміту на репатріацію дивідендів і скасування обов’язкового продажу частини валютної виручки бізнесом.
Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.
“Зниження і поступове скасування ліміту на репатріацію дивідендів, а також скасування обов’язкового продажу частини валютної виручки бізнесом є пріоритетними послабленнями на валютному ринку”, – заявив Чурій на зустрічі з банками і бізнесом.
За його словами, Нацбанк вже розглядає можливість нових валютних послаблень у додаток до близько 30 новацій, які набули чинності 7 лютого 2019 року.
“Разом з тим подальшу лібералізацію будуть серйозно стримувати подальше відстрочення розгляду Верховною Радою законів, спрямованих на підвищення якості регулювання небанківського фінансового ринку (законопроект про “спліт”), і попередження непродуктивного відтоку капіталу з країни (законопроект про протидію BEPS)”, – зазначили в НБУ.
Присутні на зустрічі підприємці та банкіри акцентували важливість валютної лібералізації для спрощення ведення бізнесу в Україні. Серед іншого вони вітали скасування попереднього резервування коштів у гривні для подальшої купівлі валюти бізнесом (режим Т+1) і валютного нагляду за експортно-імпортними операціями в 150 тис. грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас