США вимкнули систему тотального стеження - NYT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вимкнули систему тотального стеження - NYT

Світ
904
Агентство національної безпеки США (АНБ) відключило систему, що аналізує дзвінки й смс-повідомлення американських громадян.
Про це повідомляє The New York Times із посиланням на помічника з питань національної безпеки лідера Республіканської партії у Палаті представників США Люка Маррі.
“Агентство національної безпеки США тишком відключило систему, яка аналізує дзвінки й смс-повідомлення американських громадян на території країни, таким чином зупинивши контроверсійну програму щодо приватності й верховенства права, яка діяла після атак 11 вересня (2001 року — ред.)”, – йдеться у повідомленні.
За словами Маррі, Агентство вже кілька місяців не користувалося цією програмою, й адміністрація президента США Дональда Трампа, ймовірно, не проситиме Конгрес продовжити термін її дії, що спливає наприкінці цього року.
Програма стеження була введена колишнім президентом США Джорджем Бушем через кілька тижнів після терористичних атак 11 вересня 2001 року. Вона мала допомагати відстежувати співучасників терористичної організації “Аль-Каїда”, яка була причетна до атак.
Про саму програму стало відомо лише у 2013 році, коли екс-працівник АНБ Едвард Сноуден оприлюднив дані про програму. Це викликало великий суспільний резонанс в США.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас