Sony покинула ринок портативних консолей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony покинула ринок портативних консолей

Фондовий ринок
12773
Компанія оголосила, що останні два варіанти системи, які були присутні на ринку, більше не випускаються.
Ще в минулому році один з керівників Sony заявив, що виробництво і постачання всіх версій пристрою завершиться в 2019 році. Компанія не має планів щодо випуску якогось спадкоємця.
Sony перестала регулярно публікувати інформацію про продажі окремих платформ в своїх звітах для інвесторів ще в 2013 році, тому немає офіційних даних про те, як PS Vita продавалася протягом всього свого семирічного життєвого циклу. Сторонні оцінки називають показники продажів в діапазоні 10-15 мільйонів одиниць (за даними VGCharts – 16,1 млн.).
Sony припинила випускати ігри для PlayStation Vita ще в 2015 році, а в 2018 році зупинила виробництво фізичних носіїв для ігор під портативну консоль. Лютий був останнім місяцем, коли сервіс підписки PlayStation Plus видавав безкоштовні ігри для власників Vita.
На момент запуску PlayStation Vita спостерігалося швидке і нестримне зростання мобільних ігор на смартфонах і планшетах, які робили спеціалізоване ігрове кишенькове рішення набагато більш нішевим продуктом, ніж це було у випадку PlayStation Portable і інших портативних консолей минулого.
Чи випустить Sony коли-небудь нову портативну ігрову систему – не ясно. Приклад Nintendo Switch показує, що при певному підході такі продукти цілком можуть бути успішними.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас