Toyota і Subaru хочуть спільно розробити новий електрокар - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota і Subaru хочуть спільно розробити новий електрокар - ЗМІ

Технології&Авто
221
Японські автовиробники Toyota і Subaru приступили до спільної розробки нового електромобіля, який вони розраховують вивести на ринок у 2021 році.
Про це повідомляє ТАСС з посиланням на агентство Kyodo.
“Спочатку Subaru розраховувала створити електромобіль самостійно, однак через великі витрати проект було вирішено заморозити на користь співпраці з Toyota в цій сфері. Спільно розроблені автомобілі будуть продаватися під обома брендами, як це було у випадку з компактними спорткарами-близнюками Subaru BRZ і Toyota 86, що з’явилися у 2011 році”, – йдеться в повідомленні. Зазначається, що Toyota тривалий час приділяла велику увагу розвитку технологій гібридних двигунів, посівши лідируючу позицію на світовому ринку з продажу оснащених ними автомобілів.
Однак на тлі загального інтересу до електромобілів в корпорації визнали за необхідне зміцнити свої позиції та в цьому перспективному сегменті. “Раніше Toyota оголосила про намір орієнтовно до 2025 року повністю припинити випуск автомобілів з бензиновими або дизельними двигунами, залишивши у своїй модельній лінійці тільки гібриди, електромобілі та автомобілі, що працюють на водні. Крім того, Toyota уклала договір з двома іншими японськими компаніями – Suzuki та Mazda – з метою спільного виробництва електромобілів”, – підкреслює видання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас