«Муніципальна няня» — це проект на підтримку батьків, а не нянь — Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Муніципальна няня» — це проект на підтримку батьків, а не нянь — Мінсоцполітики

Казна та Політика
736
Пілотний проект уряду «Муніципальна няня», який стартував з січня, має на меті фінансово підтримати молодих батьків, а не нянь. 1626 гривень місячної компенсації призначені для сімей, де є діти до трьох років.
Про це розповіла керівниця експертної групи Міністерства соціальної політики Оксана Суліма.
«Цим пілотним проектом ми не встановлюємо та не регулюємо відносини щодо фізичних осіб-підприємців чи юридичних осіб, нянь, які надають послуги з догляду за дітьми. Ми працюємо лише з родинами і на підтримку родин», — розповіла Суліма.
У проекті «Муніципальна няня» цього року зможе взяти участь 25 тисяч сімей, на що з держбюджету виділили 500 мільйонів гривень. Утім у міністерстві зазначають, що критеріїв відбору родин, які отримуватимуть місячну компенсацію, поки немає. Для того щоб взяти участь у проекті, до управління соцзахисту потрібно надати укладену угоду з муніципальною нянею — фізичною особою-підприємецем або юридичною особою та низку документів. Юридичними особами-підприємцями в цьому випадку можуть бути агентства з пошуку та надання послуг нянь і приватні дитячі садочки.
«За результатами моніторингів ми бачитимемо, на скільки зростає попит, і тоді вже будемо переглядати суму, яка передбачається в бюджеті», — зазначила Суліма.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас