У Windows 10 спростили роботу з оновленнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Windows 10 спростили роботу з оновленнями

Фондовий ринок
2380
Щомісячні накопичувальні оновлення та великі апдейти двічі на рік завантажуються автоматично, вимагають перезавантаження тощо.
Ця проблема найбільше помітна на Windows 10 Home, в якій не можна відкласти перезавантаження або саме оновлення. В результаті можна втратити незбережену роботу.
Microsoft почала допрацьовувати дану редакцію «десятки». У неї додали настройки Active Hours, які здійснююють перезавантаження не в робочий час. Оновилися повідомлення про наявність патчів і апдейтів. Вони стали менш нав’язливими.
Очікується, що і ця версія «десятки» рано чи пізно отримає поліпшення в плані обслуговування. Дослідники стверджують, що Microsoft зазнала краху в створенні своєї системи оновлень. На думку фахівців, вона занадто складна для розуміння звичайними користувачами.
Налаштування Active Hours хоча і працювали штатно, однак лише 28% користувачів знали про цю функцію. «Активні години» за замовчуванням не дають системі перезавантажитися автоматично тільки в діапазоні з 8:00 до 17:00. Це підходить для підприємств і офісів, але навряд чи буде зручно фрілансерам або звичайним користувачам, які не дотримуються жорсткого графіку. З 93 опитаних користувачів тільки троє заявили, що використовують ПК в цей час. Решта ж розповіли, що працюють вечорами.
Зрозуміло, таймер можна переналаштувати, однак, схоже, більшості користувачів це не потрібно. Користувачі часто не розуміють, як часто виходять оновлення, не розуміють різницю між кумулятивним патчем і піврічним апдейтом, в тому числі різницю за витратами часу.
Microsoft доведеться ще чимало попрацювати над Windows 10 Home, щоб довести її «до розуму».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас