Автомобілі, які українці здають на утилізацію (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі, які українці здають на утилізацію (інфографіка)

Технології&Авто
7368
За 2018 рік в Україні забраковано близько 16 тисяч автомобілів з середнім віком 20 років. Найбільше було утилізовано машин марок “ВАЗ”, “ГАЗ” і “Москвич”.
Про це свідчать дані Сервісних центрів МВС, які є у відкритому доступі.
Згідно з підрахунками видання, “Жигулів” було здано на металобрухт понад три тисячі. Другим в рейтингу йде марка “ГАЗ”, яка недалеко втекла від лідера антирейтингу. На третьому місці “Москвичі” з показником в більш ніж дві тисячі авто.
Далі йдуть “ЗАЗи”, яких було утилізовано в половину менше від “Москвичів” – десь тисячу. Середній рік випуску автомобілів із Запоріжжя – 1993.
В цілому найбільше автомобілів, випущених ще за часів Радянського Союзу: крім згаданих вище, в десятці присутні: “ЗіЛ”, “УАЗ”, “МАЗ”, “КамАЗ”.
Дев’яте місце посідають вантажівки “КрАЗ”. Більшість автомобілів Кременчуцького заводу, які були утилізовані, вироблені в 1991 році.
Як не дивно, але в десятку входять автомобілі, вироблені не тільки на пострадянському просторі.
У десятку потрапив Ford, автомобілів цієї марки було списано 182 штуки. Відразу за межею іржавого Топ-10 залишилися Opel (130 шт.), Volkswagen (98 шт.), Renault (97 шт.), І Mercedes-Benz (82 шт.). Автомобілів умовно-місцевого бренду Daewoo було вибраковано 79 шт., їх середній вік становив 17 років.
“Наймолодшими” учасниками антирейтингу стали автомобілі марок Chery, TATA, FAW і “Богдан”, які в середньому мали 2007 рік випуску.
Автомобілі, які українці здають на утилізацію (інфографіка)
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас