Samsung звинуватили в копіюванні циферблатів дорогих годинників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung звинуватили в копіюванні циферблатів дорогих годинників

Фондовий ринок
5662
Компанія Swatch подала в суд на Samsung і звинуватила корейців у копіюванні циферблатів моделей годинників брендів, що належать Swatch Group. Сума позову – 100 млн доларів.
Відповідно до заяв представників швейцарської компанії, 30 циферблатів для нещодавно представлених смарт-годинників Samsung Galaxy Watch Active, «ідентичні або майже ідентичні» тим, що застосовуються на годиннику Swatch. У скарзі Samsung звинувачується в недобросовісній діловій етиці, оскільки користувачі могли зробити хибний висновок, що Samsung і Swatch уклали угоду.
Циферблати для годинника Samsung були створені сторонніми розробниками, але доступні в офіційному магазині Galaxy Apps store і корейська компанія отримує з цього прибуток. Найбільш явно копіювання помітне на моделі Jaquet Droz Tropical Bird Repeater, створеній для колекціонерів, здатних заплатити 650 тис. доларів.
Швейцарці стверджують, що звернулися до представників Samsung ще в кінці грудня, поділившись списком «підозрілих» циферблатів. Але Samsung не визнала своєї провини, і циферблати з Galaxy Apps не прибрав. Після погроз судових розглядів, Samsung все-таки відреагувала, і видалила деякі циферблати, але, за словами Swatch, не всі.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас