У Венесуелі заявили про перенесення офісу нафтової держкомпанії до Москви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венесуелі заявили про перенесення офісу нафтової держкомпанії до Москви

Світ
538
Президент Венесуели Ніколас Мадуро закрив представництво національної нафтової компанії PDVSA в Лісабоні і переніс офіс до Москви.
Про це сказала виконавчий віце-президент Венесуели Дельсі Родрігес на прес-конференції за підсумками переговорів з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.
“Президент Ніколас Мадуро дав розпорядження лісабонському відділенню PDVSA закрити це відділення і перенести офіс в Москву”, – заявила вона.
За словами Родрігес, “Захід сам виключає себе з життя світової громадськості, тому що зараз він робить спроби саботувати життя міжнародної спільноти”.
“Ціла низка країн, виступаючи з позиції поваги до міжнародного права, зміцнюючи двосторонні відносини, бореться проти цього, – сказала політик. – Ви знаєте, що відбувається з нафтовими активами Венесуели, що розташовані в США та інших країнах, які проявляють нетерпимість до Венесуелі, які позбавляють її активів і фінансових ресурсів. Зокрема, ми можемо згадати британський уряд, який через Банк Англії вирішив привласнити собі венесуельське золото”.
Родрігес зазначила, що перенесення офісу PDVSA в Москву йде в рамках співпраці з компанією “Роснєфть” і Газпромом.
“Це проводиться відповідно до планів розширення технічного співробітництва в галузі нафтовидобутку з “Роснєфть”, з Газпромом. Зараз найбільш слушний момент, щоб це зробити. Ми переформатуємо наші відносини”, – сказала Родрігес.

Довідка Finance.ua:

  • PDVSA − державна нафтогазова компанія Венесуели, найбільше джерело доходу цієї країни.
  • Наприкінці січня США запровадили санкції проти PDVSA. Обмеження стосувалися активів компанії на $7 млрд. При цьому в Мінфіні США відзначили, що Вашингтон скасує санкції щодо PDVSA, якщо Мадуро погодиться на проведення нових виборів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас