ВР наблизила митне законодавство до стандартів ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР наблизила митне законодавство до стандартів ЄС

Казна та Політика
699
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект, який запровадить в Україні інститут авторизованого економічного оператора.
За ухвалення відповідного рішення проголосували 234 народних депутати.
Законопроектом пропонується запровадити дієвий механізм інституту авторизованого економічного оператора (АЕО) аналогічний тому, що функціонує в ЄС, з перспективою подальшого взаємного визнання, та є одним із основних базисів митного співробітництва між Україною та ЄС.
Майбутнє визнання статусу АЕО митними органами країн ЄС забезпечить участь АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів та підвищить їх конкурентоспроможність на зовнішньому та внутрішньому ринках.
ВР наблизила митне законодавство до стандартів ЄС
Ухвалення законопроекту забезпечить надання суттєвих спрощень митних формальностей для підприємств з високим ступенем довіри, закладення передумов для майбутнього визнання статусу авторизованих економічних операторів, що надається митними органами України, органами країн ЄС, та участь українських АЕО у формуванні так званих безпечних ланцюгів постачання товарів, підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на зовнішньому та внутрішньому ринку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас