Держава платитиме вчителям приватних шкіл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава платитиме вчителям приватних шкіл

Казна та Політика
820
Приватні школи цього року вперше отримають державне фінансування. Постанову, що регулює це питання, ухвалено Кабінетом міністрів.
Чиновники пояснюють, що діють виключно в рамках законодавства. Зокрема, запровадження такого порядку фінансування було прописано в статті 78 закону України «Про освіту». А запустити його уряд мав ще 1 січня 2019 року.
Розраховувати на держпідтримку зможуть, втім, не всі. А тільки ті зі шкіл, які мають ліцензію Міносвіти, почали працювати до 1 вересня 2018 року, не перебувають у стадії ліквідації і не проходять у справах про банкрутство. Кошти будуть направлятися на виплату зарплат вчителям та іншим педпрацівникам. А не розподілені на кінець року залишки субвенції на рахунках місцевих бюджетів можна буде витратити на господарські потреби школи – закупити меблі, обладнання, відремонтувати класи тощо.
Розподіляти кошти повинні будуть щомісяця обласні держадміністрації. При цьому їм потрібно буде включити в перелік отримувачів крім муніципальних ще й приватні школи. Органи Казначейства до 15 числа кожного місяця здійснюють перерахування.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас