Ощадбанк роз'яснив механізм монетизації субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк роз'яснив механізм монетизації субсидій

Особисті фінанси
3386
Державний Ощадний банк роз’яснив механізм монетизації і отримання субсидій.
Про це йдеться в повідомленні банку.
Клієнти всіх категорій, яким субсидія була призначена до 31 грудня 2018 року, будуть отримувати субсидію в грошовій формі з березня 2019 року.
Рахунки за комунальні послуги надходитимуть у повному обсязі без урахування субсидії, і субсидіанту потрібно самостійно і своєчасно оплачувати їх, використовуючи отримані кошти.
Кошти, які у нього залишаться після отримання субсидії і оплати комунальних послуг (збережені за рахунок економного споживання послуг), він зможе витрачати на свій розсуд.
Що робити тим, хто не пенсіонер? Всім субсидіантам, які не є пенсіонерами, необхідно перед відвідуванням банку пройти реєстрацію на офіційному сайті https://www.oschadbank.ua/ua/sb або в Контакт-центрі Ощадбанку за тел.: 0800210800 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів на території України).
Це дозволить субсидіанту самостійно вибрати найближче відділення, зручний час і дату для отримання субсидії без черг.
Отримувати субсидію ця категорія субсидіантів зможе з 12 числа кожного місяця грошовим переказом через систему “Швидка копійка” Ощадбанку або на поточні рахунки, відкриті в Ощадбанку.
Для отримання потрібні тільки паспорт та ідентифікаційний код.
При цьому якщо субсидіант, який не є пенсіонером, вже має поточний рахунок в Ощадбанку, то субсидія буде автоматично зарахована саме на цей рахунок, і Ощадбанк відправить SMS про її надходження (при включеній послузі SMS-банкінгу).
Якщо субсидіант не має поточного рахунку в Ощадбанку, Міністерство соціальної політики надішле адресне повідомлення про суму призначеної субсидії та механізм її виплати через Ощадбанк.
При отриманні першої субсидії в грошовій формі через систему грошових переказів “Швидка копійка” субсидіанту буде запропоновано відкрити поточний рахунок.
Це дозволить при зарахуванні подальших субсидій отримувати від Ощадбанку SMS про надходження субсидії (при включеній послузі SMS-банкінгу).
Чому це вигідно?
  • Не потрібно буде щоразу відвідувати відділення для отримання субсидії – вона буде автоматично зараховуватися банком на картку;
  • Отримуючи субсидію на картку, людина зможе знімати кошти в будь-якому банкоматі, а також оплачувати комунальні послуги в мобільному або інтернет-банкінгу “Ощад 24/7”.
  • Субсидіантам-пенсіонерам не потрібно додатково реєструватися для отримання субсидії. Пенсіонери-субсидіанти отримають субсидію одночасно з пенсією через “Укрпошту” або на свій банківський пенсійний рахунок (в Ощадбанку або іншому банку, в якому вони зазвичай отримують пенсію).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас