Гройсман повідомив про військові витрати України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман повідомив про військові витрати України

Казна та Політика
652
Витрати України на війну зараз становлять 210 млрд гривень. Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Кабінету міністрів сьогодні, 27 лютого.
Заява прозвучала в контексті проведення пенсійної реформи.
“Взагалі я хочу сказати, що я іноді думаю, навіть досить часто, чому в країні, в якій не було війни, а ми на війну сьогодні витрачаємо 210 млрд гривень, коли не було інших викликів, не створили нормальну пенсійну систему, не підвищили мінімальну зарплату”, – підкреслив глава уряду.
За словами Гройсмана, коли почав працювати Кабмін під його головуванням, мінімальна зарплата в Україні становила 53 долари, а тепер зросла до 150 доларів. Мета уряду – збільшити її до 300 доларів.
Нагадаємо, конфлікт на сході України розпочався після вторгнення в квітні 2014 року російських військ на українську землю через кордон в частині Донецької та Луганської областей. Це сталося після того, як в березні був незаконно анексований Росією Крим.
Росія заперечує участь у конфлікті, але Україна, Євросоюз, США та інші країни засуджують агресивні дії РФ і не визнають анексію Криму. Москва регулярно озброює бойовиків на Донбасі, передає їм техніку, а також направляє на схід України своїх військових.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас