Спецдозволи на надра можна буде отримати лише через електронні торги - Кирилюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецдозволи на надра можна буде отримати лише через електронні торги - Кирилюк

Аграрний ринок
346
Спеціальні дозволи на користування надрами до 1 грудня 2019 року можна буде отримати лише через електронні торги.
Про це сказав т.в.о. голови Державної служби геології та надр Олег Кирилюк.
“Ми запустили систему електронних торгів. З 1 січня 2019 року по 1 грудня лише електронні торги надаватимуть можливість отримати спецдозволи. Скасовано пункти апробацій для вуглеводнів – тепер не можна буде отримати спецдозвіл на підставі геологічної оцінки. Ми відмінили плату за продовження спецдозволів, забезпечили прозорість роботи служби, спростили розпорядження геологічною інформацією”, – розповів Кирилюк.
Він зазначив, що за 2 роки Держгеонадра виконали 90% завдань плану заходів щодо реалізації концепції розвитку газовидобувної галузі до 2020 року.
“Ми удосконалили правила доступу до надр”, – підкреслив Кирилюк.
За його словами, Держгеонадра уже підготували 17 нафтогазових ділянок з прогнозованими ресурсами більш, ніж 92 млрд кубометрів газу та 16 млн тонн нафти.
“Стартова ціна лотів сягає від 5 до 500 млн грн. В рік можна видобувати від 2 до 5 млрд кубометрів газу. Перший аукціон має відбутися за тиждень, 6 березня. Виставлено 10 нафтогазових ділянок. Другий аукціон відбудеться 29 квітня. Виставлено 7 нафтогазових ділянок. На погодженні з Мінприроди ще 9 ділянок”, – додав Кирилюк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас