Британська Pool Re першою в світі випустила катастрофні бонди для захисту від терактів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська Pool Re першою в світі випустила катастрофні бонди для захисту від терактів

Фондовий ринок
181
Британська державна перестрахувальна компанія Pool Re оголосила про випуск перших в світі катастрофних облігацій, призначених виключно для захисту від терактів.
Як вказано в повідомленні компанії, трирічні бонди на 75 млн фунтів стерлінгів ($99 млн) з купоном 5,9% розміщуються через SPV-компанію Baltic PCC Ltd.
Облігації, що дозволяють інвесторам безпосередньо застрахувати пов’язані з тероризмом ризики на ринках капіталу, забезпечують виплату в тому випадку, якщо збиток від терактів у Великобританії за один рік перевищить 750 млн фунтів, пише Financial Times.
“Ми кілька років працювали над розміщенням цих паперів, і ми раді, що першими створили абсолютно нове джерело капіталу на ринку захисту від ризиків тероризму”, – заявив гендиректор Pool Re Джуліан Еноізі. За його словами, 14 програм страхування від терактів, що існують у світі, в подальшому зможуть використовувати такий досвід для залучення капіталу.
Pool Re була створена в 1993 році за підтримки уряду Великобританії після теракту ІРА в квітні 1992 року у будівлі Балтійської біржі в лондонському Сіті. Страховий збиток тоді склав 650 млн фунтів. Спочатку Pool Re мала захищати британські компанії від шкоди в результаті терактів ІРА, проте з роками коло її обов’язків постійно розширювалося.
Облігації катастроф (англ. Catastrophe bonds, або cat bonds) з’явилися на початку 1990-х років, щоб захистити страховиків. Найчастіше вони забезпечували страховий захист на випадок стихійних лих, але в останні роки вийшли і в інші сфери, в тому числі захист від кібератак. Подібні облігації зазвичай відрізняються високою прибутковістю, що в умовах низьких процентних ставок по всьому світу привернуло до них підвищену увагу як пенсійних фондів, так і суверенних фондів добробуту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас