День фінансів, 26 лютого: причини підвищення пенсій, закриття iPay від Привату, ризики для світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 лютого: причини підвищення пенсій, закриття iPay від Привату, ризики для світової економіки

1213
Вівторок, 26 лютого. Чи продовжать реалізовувати Hyperloop в Україні, і про які світові ризики попереджає The Economist.
В Україні підвищують пенсії. Причини і можливості. У березні-квітні 2019 року пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, отримають 2410 гривень компенсації. Також з 1 березня 2019 року пенсія зросте для 8 млн пенсіонерів. В уряді стверджують, що підвищення пенсій у березні відбувається незалежно від майбутніх президентських виборів. Ресурси для підвищення пенсій з’явилися від масового розмитнення “єврономерів”. І про підвищення пенсій з березня було оголошено задовго до початку процесу розмитнення і виборів.
На якому етапі реалізація гіперлуп в Україні. У Мінінфраструктури розповідають, що продовжують реалізовувати положення Меморандуму Hyperloop Transportation Technologies. 17.08.18 була проведена зустріч з директором HTT, де домовилися про спільний проект в місті Дніпрі. Також вже обговорювалися питання безпеки переміщення на транспорті п’ятого покоління і низка інших технічних питань.
ПриватБанк закриває сервіс iPay. iPay – безконтактний мобільний еквайринг, який дозволяв малому і середньому бізнесу приймати платежі картками через смартфони та планшети – закривають. Але на його місце обіцяють впровадити альтернативний сервіс – miniPOS. Це міні-термінали, які також працюють у зв’язці зі смартфонами і планшетами. У Приватбанку кажуть, що просто переходять на більш сучасні технології прийому карток через смартфони.
Українців стали частіше не пускати до країн ЄС. В 2018 році кількість відмов українцям у в’їзді до країн ЄС зросла на 55%. Головна причина – відсутність документів, які пояснюють мету поїздки, та відсутність коштів для існування. Також відмовляють через відсутність чинної візи або дозволу на проживання.
ТОП-10 ризиків для світової економіки від The Economist. За прогнозами журналу, перспективи світової економіки погіршуються. В The Economist вважають, що в 2019 році темпи її зростання сповільняться до 2,8%, а в 2020 році — до 2,6%. Але в реальності темпи зростання можуть виявитися навіть нижчими за прогнозовані. На думку укладачів рейтингу, до такого результату може призвести реалізація кількох ризикових сценаріїв.
Стратегічне завдання для України. Гройсман називає одне із стратегічних завдань уряду – досягнення енергетичної незалежності і поступова відмова від імпорту палива в майбутньому. Але вважає, що забезпечити себе ресурсами, домогтися стійкості енергосфери і закріпити незалежність Україна зможе в найближчі 5 років.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас