В Іспанії будують перше в Європі «розумне» місто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії будують перше в Європі «розумне» місто

Світ
1280
Перше в Європі «розумне» місто під назвою Elysium City з нуля будують в Іспанії.
Про це пише Lonely Planet.
У ньому будуть як житлові приміщення, так і туристичні об’єкти (всі будівлі використовуватимуть енергію Сонця). Зокрема залізнична станція, тематичний парк в стилі Disney, футбольний стадіон на 40 000 місць, кілька курортів і багато іншого. А також по всьому Elysium City буде доступний безкоштовний Wi-Fi.
За задумом розробників, Elysium City відповідатиме цілям ООН у сфері сталого розвитку. Серед них – чиста енергія, відповідальне споживання, якісна освіта і гендерна рівність. «Розумне» місто побудують в два етапи неподалік міста Кастільбланко в автономії Естремадура на південному заході Іспанії. Перший етап, який завершиться в 2023 році, передбачає зведення чотирьох готелів з казино, аквапарку та тематичного парку в стилі Disney, швидкісної залізниці, кількох ресторанів, торгово-розважальних центрів, поля для гольфу, стадіону і міських служб.
Загалом в Elysium City буде до двох тисяч житлових об’єктів. У цих кварталах облаштують зелені зони з велосипедними доріжками і стежками здоров’я, оснастять інтелектуальною вуличною інфраструктурою на сонячних панелях, «розумним» вуличним освітленням і цифровими автобусними зупинками. На другому етапі будівництва, який завершиться в 2028 році, в місті з’являться нові розкішні готелі, центр верхової їзди і гоночна траса «Формули-1».
Також по всьому місту будуть встановлені «розумні» кіоски з розкладом громадського транспорту, прогнозом погоди та різними попередженнями. Протягом першого року роботи місто розраховує залучити 4,5 мільйона відвідувачів.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас