Українську платіжну систему позбавили ліцензії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українську платіжну систему позбавили ліцензії

Фондовий ринок
3052
Національний банк ухвалив рішення анулювати ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку «Першій українській платіжній системі».
Про це прес-служба відомства повідомила 25 лютого на своєму сайті, пояснивши, що про це чиновників попросила сама компанія.
Слід зазначити, що «перша» платіжна система на ділі такою зовсім не є. Дозвіл відправляти перекази приватних клієнтів у гривні без відкриття рахунку вона отримала у вересні 2014 року. На той час у відповідному реєстрі НБУ вже значилися 13 компаній.
Та й особливої слави на платіжному ринку компанія не здобула. Учасники ринку припустили, що після не надто успішних спроб налагодити бізнес з прийому платежів від населення за комунальні та інші послуги в мережі інтернет, компанія тривалий час шукала інвесторів і навіть пробувала продати ліцензію. Однак запросила негуманний цінник і так і не змогла знайти покупців. Разом з тим, за загальним правилом НБУ має право відкликати ліцензію на переказ без відкриття рахунку у будь-якої організації, яка понад 6 місяців не провадить діяльності.
Нагадаємо, востаннє НБУ відкликав аналогічний дозвіл у червні 2018 року. Тоді, щоправда, ліцензії позбавили великого гравця ринку «ОМП-103» (торгова марка Tyme). Причиною стали документально підтверджені відомості про порушення законодавства України. Як пояснювали учасники ринку, компанія здійснювала грошові перекази в Росію через дружні платіжні організації країн ближнього зарубіжжя.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас