Японська корпорація почне продавати електроенергію на блокчейні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська корпорація почне продавати електроенергію на блокчейні

Фінтех і Картки
235
Торгова корпорація Marubeni, представлена в 79 країнах світу, в рамках пілотного проекту переведе розрахунки свого японського енергетичного підрозділу на блокчейн-платформу. Для цього вона уклала угоду з американською LO3 Energy, яка виступить оператором рішення.
LO3 Energy вперше випробувала цю систему в Брукліні, США. В ній використовуються звичайні електричні лічильники і енергомережі в сукупності зі спеціальними пристроями, здатними взаємодіяти один з одним для проведення транзакцій. Ці пристрої і створюють єдину мережу зі споживачів і постачальників.
Споживачам при цьому пропонується управляти оплатою за спожитий ресурс через спеціальний мобільний додаток, в якому можна вручну обрати постачальника за ціною та джерелом електроенергії (також можна довіряти алгоритмам програми і автоматично вибирати ті чи інші моменти часу найбільш оптимального, з її точки зору, виробника).
За словами голови LO3 Energy Лоуренса Орсіні, енергетичний сектор Японії сьогодні переживає серйозний перехідний період — зростає кількість приватних виробників і постачальників енергії, особливо в секторі відновлюваної енергетики, а тому рішення на основі блокчейна, що спрощує взаємодію між всіма учасниками ринку, буде дуже доречним.

Довідка Finance.ua:

  • Marubeni — японська універсальна торгова корпорація.
  • Заснована в 1858 році і працює в споживчому секторі, енергетиці, металургії та транспорті. В галузі енергетики Marubeni — один з найбільших незалежних виробників.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас