BMW нарахували штраф у рамках "дизельгейту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW нарахували штраф у рамках "дизельгейту"

Фондовий ринок
760
Німецький автоконцерн BMW має заплатити штраф через встановлення на автомобілі некоректного програмного забезпечення з очищення вихлопних газів.
Таке рішення в понеділок винесла прокуратура Мюнхена, де знаходиться штаб-квартира виробника, повідомляє місцеве видання Abend Zeitung.
«Прокуратура 25 лютого оштрафувала (концерн) на 8,5 мільйона євро за «адміністративне правопорушення, викликане недбалим виконанням службових обов’язків». BMW погодився зі штрафом», – йдеться в повідомленні.
Водночас за висновками обвинувачення на основі перевірки, що проводилася з початку 2018 року, навмисних маніпуляцій з вихлопними газами допущено не було, мова йде про порушення стандарту якості.
Передбачалося, що автовиробник маніпулював ПО на модельних серіях M550xd і 750xd. Однак розслідування не виявило доказів того, що в автомобілях навмисно були встановлені відповідні пристрої. Проте, виробникові доведеться сплатити штраф, оскільки на транспортних засобах, про які йде мова, були встановлені дані для управління двигуном інших серій BMW. В результаті двигуни викидали занадто багато оксиду азоту. Таких «некондиційних» автомобілів налічується 7965 по всьому світу. Вони торік були відкликані.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас