Рекрутери порадили, коли не варто змінювати роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекрутери порадили, коли не варто змінювати роботу

Особисті фінанси
4640
Понад 40% українських працівників щодня думають про звільнення, свідчать дані дослідження. Найчастіше причиною цього стають суперечки у колективі, емоційне виснаження чи перевтома.
Однак бувають ситуації, коли не варто поспішати і змінювати роботу. Інакше можна не тільки зіпсувати стосунки у колективі, а й залишитися без грошей, пише Work.ua.
Після конфлікту з босом або колегами
Не варто писати заяву на звільнення через конфлікт на роботі. Спочатку краще вирішити всі питання. Налагодити стосунки з колегами чи керівництвом. Тільки тоді можна приймати рішення про звільнення. Інакше ризикуєте отримати погані рекомендації з попереднього місця роботи.
Перед підвищенням
Якщо відчуваєте, що незабаром вас підвищать, зачекайте. Нова посада – нові можливості. Крім того, пізніше про ваші успіхи можна буде написати у резюме. Це підвищить шанси при пошуку нової роботи.
Коли взялися за великий проект
Перед тим, як змінити роботу, потрібно закрити всі поточні справи. Якщо взялися за великий проект, доробіть його. Інакше ризикуєте зіпсувати власну репутацію. Якщо вже думаєте про звільнення, то не беріть у роботу нові проекти.
Якщо не готові до пошуків роботи
Не варто звільнятися, якщо не готові до пошуку нової роботи. Перед цим потрібно підготувати ідеальне резюме, рекомендації, супровідні листи. Варто вивчити ринок праці у вашій галузі.
Якщо у вас немає накопичень
Гроші потрібні, щоб протриматися до першої зарплати на новій роботі. Крім того, ніхто не гарантує, що вам швидко вдасться працевлаштуватися. Пошук роботи може тривати кілька місяців.
Якщо не впевнені у тому, чим хочете займатися
Якщо не знаєте, чим хочете займатися далі, не спішіть звільнятися. Замість цього займіться додатковою освітою – курси, вебінари, волонтерство. Також подумайте про власні прагнення та бажання.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас