Коли водіїв почнуть штрафувати інспектори з паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли водіїв почнуть штрафувати інспектори з паркування

Казна та Політика
2197
У середині квітня 2019 року в Києві планують дозволити інспекторам з паркування штрафувати автомобілі. Вже в травні машини порушників почнуть також евакуювати.
Про це повідомив начальник інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін.
За його словами, зараз на вулицях Києва працює близько 10 інспекторів. Вони проводять роз’яснювальну роботу для водіїв, але поки що нікого не штрафують.
Разом з тим найближчим часом кількість інспекторів планують збільшити до 90 осіб. Спочатку вони будуть обслуговувати найбільш переповнені вулиці столиці. Чим більше зростатиме штаб, тим більше вулиць Києва буде під їхнім контролем. Також службу планують забезпечити евкуаторами кількістю в 25-30 штук, щоб вона не залежала від інших держпідприємств.
Рахматуллін також додав, що як наслідок зросте і вартість паркування в столиці.
“Ті ж 20 гривень, і навіть більше, люди платили раніше паркувальникам, і машини стояли по півдня. Тобто в два рази — це не прецедент. Та ж цифра була і раніше, просто вона була “не офіційною”, – заявив він.
Крім того, він підкреслив, що інспектори з паркування не мають права стягувати штрафи самостійно. Тобто вони лише фіксують факт порушення і пропонують варіанти виходу з ситуації, а вже водій в окремому порядку сплачує штраф.

Довідка Finance.ua:

Зараз розмір штрафів за неправильне паркування становить:
  • за несплату паркування 20-кратний розмір вартості 1 години паркування, за зайняте місце для інвалідів – 30-кратний розмір;
  • зупинка в недозволеному місці – від 250 грн;
  • за зупинку на місцях паркування та виїзду для інвалідів – 1020-1700 грн;
  • тарифи на евакуацію за авто до 2 тонн – 720 грн, за зберігання – 144 грн/доба.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – обирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Обрати картку для водіїв

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас