В Америці створили рейтинг CEO з надто високими зарплатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Америці створили рейтинг CEO з надто високими зарплатами

Світ
1053
В Америці голови Disney, Mattel і Oracle отримують надто високі зарплати, випливає з рейтингу The 100 Most Overpaid CEOs 2019.
Творець цього рейтингу – некомерційна організація As You Sow (в перекладі “що ти посіяв” – ред.) займається питаннями корпоративної відповідальності. Мета рейтингу – виявити компанії, в яких CEO отримують багато, а акціонерам повертають мало.
А як рахують? Для цього укладачі рейтингу використовують спеціальну метрику, яка враховує сукупний дохід акціонерів компаній з великими виплатами керівництву і кількість голосів проти високих компенсацій менеджменту. Аналізуються компанії, які входять в індекс S&P 500.
Хто в лідерах? Лідер рейтингу в цьому році — гендиректор постачальника паливних карт Fleetcor Technologies Рональд Кларк. Його компенсація становить $52,64 млн на рік. За розрахунками As You Sow, $38,16 млн з них — зайві. Кларк заробляє в 1517 разів більше, ніж в середньому співробітник його компанії.
На другому місці — торішній лідер рейтингу Oracle. Компенсація співдиректорів Oracle Марка Хьорда і Сафри Кац становить $81,56 млн. Медіанна зарплата співробітника Oracle — $89 887. Таким чином, голови компанії отримують в 907 разів більше, ніж типовий співробітник. Їм переплачують $67,9 млн, вважає As You Sow.
Третє місце у Хока Тана, гендиректора виробника напівпровідників і мікросхем Broadcom. Він отримує $103,2 млн на рік, з яких $86,87 млн — зайві.
Свої місця в десятці здобули голова виробника продуктів харчування Mondelez, гендиректор мережі готелів Wynn Resorts, Роберт Ігер з Walt Disney, голова аерокосмічної корпорації TransDigm Group, керівник страхової компанії AIG, колишня CEO Mattel Марго Георгіадіс і голова транспортної компанії CSX Corp.
В Америці створили рейтинг CEO з надто високими зарплатами
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас