Чат-боти в вайбері стануть платними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чат-боти в вайбері стануть платними

Технології&Авто
756
Месенджер Viber з 1 квітня введе монетизацію для чат-ботів.
Про це повідомляє TechCrunch.
З 1 квітня Viber стягуватиме з операторів чат-ботів $4500 на місяць за можливість відправляти до 500 000 повідомлень користувачам. Ті, хто перевищує цей діапазон, матимуть право надсилати до одного мільйона повідомлень на місяць за 6 500 доларів США.
У команді месенджера пояснюють цей крок прагненням підвищити якість контенту.
TechCrunch зазначає, що Viber ризикує відлякати компанії, які використовують або планують використовувати чат-боти в месенджері. Видання наводить історію підприємця Едмундаса Балчіконіса, який керує сервісом для мандрівників Eddy Travels. Балчіконіс розповів, що його команда витратила вісім місяців для створення чат-бота в Viber, але тепер зосередиться на розвитку продукту в Facebook і Telegram.
Пізніше, в компанії Viber так прокоментували ситуацію:
“Ми переконані в існуванні невірного уявлення про нашу політику щодо ботів і хотіли б прояснити основні питання, що виникають у компаній і брендів, про нашу нову рекламну пропозицію. Створення і використання ботів у Viber залишається абсолютно безкоштовним — змінився спектр промо- та рекламних можливостей для комунікації бренду зі своєю аудиторією. На основі зворотного зв’язку від клієнтів, а також на оцінці досвіду користувачів і їх залучення, ми вирішили розробити рекламну стратегію з урахуванням вимог щодо конфіденційності та захисту персональних даних. За використання такого додаткового рекламного контенту Viber, як і багато інших платформ, стягує плату. Монетизація реклами в Viber пояснюється не тільки загальною тенденцією на ринку, але і прагненням компанії залишатися надійною платформою, що дозволяє брендам вибудовувати актуальну, цікаву та ефективну комунікацію з аудиторією”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас