Українці візьмуть участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці візьмуть участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника

Технології&Авто
405
Представники України візьмуть участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника компанії Science Technology (Саудівська Аравія).
Про це повідомляє онлайн-видання Defence Blog.
Разом з українцями працюватимуть розробники з Південної Кореї та США.
Science Technology розкрила плани щодо розробки нового БПЛА великої дальності (UCAV) на міжнародній виставці IDEX 2019, що проходила в Абу-Дабі до 21 лютого.
“Основною перевагою нового безпілотного бомбардувальника є використання новітніх передових технологій, відносно низька вартість і вільний доступ до ринку”, – заявили у компанії.
Зазначається, що проект нового БПЛА розробляється “для підтримки операцій з боротьби з повстанцями (COIN), розвідувальних та пошуково-рятувальних операцій (SAR), розвідувального спостереження і розвідки (ISR), легких точних атак, підтримки з повітря (DAS), морського патрулювання та місій з внутрішньої оборони”.
За даними компанії, новий безпілотник зможе нести протирадіаційні, протикорабельні і високоточні ракети класу “повітря-земля” і керовані бомби. Також UCAV буде оснащений бортовим обладнанням для запуску ракет з лазерним наведенням.
У Science Technology заявили, що робота над проектом “отримала схвалення з боку Збройних сил і потенційних клієнтів в регіоні Близького Сходу та Північної Африки”, де через зростання кількості та інтенсивності локальних конфліктів очікується збільшення парку літаків UCAV з десятків у 2018 році до 700 – у 2028 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас