У ЄС права споживачів порушують 60% інтернет-магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС права споживачів порушують 60% інтернет-магазинів

Світ
638
Єврокомісія разом із національними інституціями захисту прав споживачів оприлюднили невтішну статистику, за якою близько 60% сайтів онлайн-торгівлі не надають достатньої інформації про товар, про ціни та знижки.
“У межах усього ЄС проведено моніторинг 560 сайтів електронної комерції, які пропонують широкий перелік товарів, послуг та цифрового контенту, – взуття, спортивного одягу, програмного забезпечення або квитків на розважальні заходи”, – зазначається у прес-релізі.
“У близько 60% цих сайтів виявлені порушення в дотриманні правил ЄС щодо прав споживачів, головним чином, у тому, як на цих сайтах представлена інформація про ціни та спеціальні пропозиції”, – йдеться у повідомленні.
Майже третина сайтів (31%), які оголошують про знижки та бонуси, за висновком споживчих служб, не надають автентичної інформації щодо товару, який пропонується, або містять інформацію про знижки, які формуються за незрозумілими правилами.
221 сайт запросили за товар вищу ціну, ніж пропонувалося від початку. 39% таких торгівців не надають споживачам повної інформації про супутні витрати, наприклад, пов’язані із доставкою, здійсненням дистанційної оплати, вартість бронювання товару або послуги тощо.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас