В Україні може зникнути ще один банк - Рожкова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може зникнути ще один банк - Рожкова

Фондовий ринок
1758
“Зараз нараховують 77 банків. Щоправда, один з них – “Вернум Банк” у процедурі самоліквідації. Тому буде 76 банків. Є ще один, який за результатами стрес-тестування 2018 року, до кінця березня має збільшити свій капітал. Все залежатиме від того, як він з цим впорається”, – повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова, пише Новое Время.
Щоправда, вона не уточнила, який банк є проблемним і має збільшити свій капітал.
“У великих банків немає великих загроз. Що стосується невеликих банків, то частина з них не має уявлення, як розвиватися далі. Їх більше 10. Це багато, хоча вони й маленькі. Якщо у них немає бізнес-моделей, це означає, що у них немає чітких внутрішніх процедур, недостатньо, з точки зору фокусування на бізнесі, навчений персонал, немає якісної оцінки кредитних ризиків”, – пояснила Катерина Рожкова.
За її словами, у власників таких банків є 3 варіанти. Здати банківську ліцензію і перетворитися на фінансову установу. Здати всі ліцензії та продати весь капітал, а на ці гроші купити облігації внутрішньої державної позики. Чи визначити бізнес-модель та почати працювати відповідно до неї.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас