Люди назвали найголовніші функції смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люди назвали найголовніші функції смартфонів

Світ
1831
Головною проблемою сучасних трубок залишається занадто короткий час роботи від однієї зарядки і недостатній обсяг сховища.
Лідери світового ринку мобільних телефонів не втомлюються впроваджувати в свої пристрої найрізноманітніші технології. Samsung 20 лютого 2019 року представив свою першу і давно очікувану «розкладачку». Водночас запити споживачів до сучасних смартфонів свідчать, що виробники поки не можуть задовольнити досить прості побажання.
Можливо, саме тому вперше за всю історію свого існування ринок смартфонів у четвертому кварталі 2018 року впав у порівнянні з попередніми періодами.
Серед всіх інших функцій смартфонів найповільніше прогресують технології, що стосуються довговічності. Саме потужність батарей поставили на перше місце 95% опитаних компанією Morning Consult.
На вершині споживчих побажань до сучасних «розумних» телефонів також такі параметри:
  • простота використання – 93%,
  • об’єм пам’яті – 90%,
  • довговічність роботи – 88%,
  • якість камери – 86%.
Найменшою популярністю в смартфонах користуються інструменти доповненої (AR) і віртуальної (VR) реальності – 30%. Недалеко втекли батьківський контроль (32%) і розпізнавання облич (33%). Трохи більше інтересу викликають і додатки «цифрового здоров’я» (37%) разом з фітнес-трекінгом (39%).
Акумуляторні «чемпіони»
З 25 лютого 2019 року в Барселоні стартує Mobile World Congress (MWC), на якому виробники традиційно представляють всі головні інновації в виробництві телефонів.
За даними дослідницької компанії Statista, безсумнівним лідером за ємністю батареї, судячи з анонсів, повинен стати Energizer Power Max P18K з показником 18 тис. МАг. Правда, представлений на MWC роком раніше Energizer Power Max P16K (16 тис. МАг) так і не потрапив у виробництво.
Motorola пообіцяла в лютому 2019 року випустити на ринок свою довготривалу модель Moto G7 Power. Яка завдяки акумулятору 5 000 мАг повинна тримати заряд не менше 20 годин. Її орієнтовна ціна 210 євро.
Навіть незважаючи на трохи потужнішу батарею (5 300 мАг), Xiaomi Mi Max 2 зайняв лише друге місце – понад 17 годин безперервної роботи.
Трійку найбільш «заряджених» смартфонів замикає LG X Power, акумулятор якого (4 100 мАг) може протриматися понад 15 годин. Його ціна 130 євро.
Микола Оліярник
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас