Глобальне зростання продажів смартфонів майже зупинилося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальне зростання продажів смартфонів майже зупинилося

Технології&Авто
641
Зростання продажів смартфонів у четвертому кварталі 2018 року склало всього 0,1 відсотка.
За останній квартал 2017 року було продано 408,4 млн одиниць смартфонів, повідомляє TechCrunch.
Консалтингова компанія Gartner підкреслює в своєму звіті, що китайська компанія Huawei завойовує позиції на ринку, в той час як iPhone від Apple переживає спад продажів.
“Apple доводиться мати справу не тільки з покупцями, які відкладають оновлення, оскільки вони чекають більш інноваційних смартфонів. Він також продовжує стикатися з привабливими альтернативами для смартфонів за високою ціною і за середньою ціною від китайських виробників. Обидві ці проблеми обмежують перспективи зростання продажів підрозділу Apple”, – заявив Аншул Гупта, старший аналітик Gartner.
За оцінками Gartner, в четвертому кварталі 2018 року Apple продала 64,5 млн iPhone, що на 12% менше, ніж за аналогічний період минулого року. В основному це пов’язано з низькими продажами в Китаї. Проте, виробник iPhone зберіг своє друге місце з 15,8% частки ринку після лідера ринку Samsung (17,3%).
Південнокорейський виробник мобільних пристроїв також втрачав частку в річному обчисленні (зниження приблизно на 5 відсотків), при цьому Gartner відзначає, що флагманські пристрої, такі як Galaxy S9, S9+ і Note9, продавалися досить добре.
Компанія Huawei, яка посіла третє місце в рейтингу, більше за інших збільшила квартальні продажі телефонів: з 43,8 до 60 млн. Китайська компанія впритул підібралася до Apple, яка продала за квартал 64 млн смартфонів. Експерти прогнозують, що в майбутньому Huawei зможе продати більше смартфонів, ніж Apple.
В цілому за 2018 рік продажі смартфонів користувачам зросли на 1,2%, наблизившись до позначки в 1,6 млрд пристроїв. Найбільші провали в продажах були відзначені на території Північної Америки (-6,8%), в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону (-3,4%) і Китаї (-3,0%). До п’ятірки лідерів, крім Samsung, Apple і Huawei входять Xiaomi і OPPO.
“Попит на смартфони початкового і середнього цінового сегменту залишався високим на всіх ринках, але попит на смартфони високого класу продовжував знижуватися в четвертому кварталі 2018 року. Сповільнення поступових інновацій на високому рівні в поєднанні з підвищенням цін стримувало рішення про заміну смартфонів”, – резюмував Аншул Гупта.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас