Ізраїль відправляє на Місяць перший в історії приватний місяцехід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль відправляє на Місяць перший в історії приватний місяцехід

Технології&Авто
358
Ракета Falcon 9 компанії SpaceX 22 лютого має вивести в космос місяцехід Beresheet, створений ізраїльським стартапом SpaceIL.
Як повідомляє Deutsche Welle, ізраїльська компанія може стати першою приватною компанією в історії, яка запустила місяцехід.
Зазначається, що старт має відбутись на мисі Канаверал. Beresheet стане не лише першим ізраїльським місяцеходом, але й першою в історії людства повністю приватно профінансованою місією на Місяць. Ідея проекту виникла під час оголошення конкурсу Google Lunar X Prize у 2007 році. За умовами конкурсу від Google, учасники – лише приватні компанії, які мали до кінця березня 2018 року розробити місяцехід. Апарат мав бути здатним проїхати 500 метрів на Місяці і відправити відеозображення високої якості на Землю. Переможець мав отримати 20 мільйонів доларів. Жодна з 34 команд не виграла конкурс, бо не встигла до дедлайну – 31 березня 2018 року. Ізраїльського учасника місячних перегонів – компанію SpaceIL – це не зупинило. Тепер їхній космічний апарат готовий до запуску.
Стартап SpaceIL націлений на молодих людей, які захоплюються дослідженням космосу, технологіями та інженерією. Він фінансується пожертвами від приватних спонсорів, а також співпрацює з Ізраїльським космічним агентством (ISA).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас