Кабмін ухвалив постанову про зовнішні запозичення на $630 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ухвалив постанову про зовнішні запозичення на $630 мільйонів

Казна та Політика
277
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає здійснення зовнішніх запозичень у євро на суму в еквіваленті 630 мільйонів доларів.
Відповідна постанова від 20 лютого опублікована на Урядовому порталі.
“З метою виконання Закону України “Про Державний бюджет України на 2019 рік” Кабінет Міністрів України постановляє: здійснити державні зовнішні запозичення у 2019 році шляхом залучення кредиту”, – йдеться у документі.
Уряд також затвердив основні умови здійснення державних зовнішніх запозичень у 2019 році шляхом залучення кредиту.
“Державні зовнішні запозичення здійснюються у 2019 році шляхом залучення кредиту, що надається у формі двох траншів: траншу A та траншу B, на загальну суму в євро, що не перевищує еквівалент 630 млн доларів США, в межах, передбачених Законом України “Про Державний бюджет України на 2019 рік”, – йдеться у документі.
Крім того вказано, що на суму кожного траншу кредиту нараховується відсотковий дохід за ставкою не вище 5,9 відсотка річних та комісія за організацію кредиту в розмірі 0,8 відсотка. Передбачається, що відсотковий дохід буде сплачуватися кожні півроку згідно з графіком, що визначається у кредитному договорі.
“Остаточне погашення кредиту здійснюється: щодо траншу A — через чотири роки після його залучення з погашенням (амортизацією) кожні півроку згідно з графіком, що визначається у кредитному договорі; щодо траншу B — через десять років після його залучення”, – йдеться в умовах.
При цьому в уряді зауважують, що пільговий період відстрочення погашення траншу B кредиту становить чотири роки та шість місяців після його залучення з подальшим погашенням (амортизацією) кожні півроку згідно з графіком, що визначається у кредитному договорі.
“Зобов’язання за кредитом у сумі в євро, що не перевищує еквівалент 375 млн доларів США, забезпечуються гарантією Міжнародного банку реконструкції та розвитку згідно із кредитним договором між Україною, Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Deutsche Bank AG, London Branch та TMF Global Service (UK) Limited”, – вказано в умовах.
При цьому плата за надання передбаченої основними умовами гарантії Міжнародного банку реконструкції та розвитку здійснюється відповідно до Угоди про відшкодування збитків, що укладається між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (Гарантія на підтримку державної політики у сфері економічного зростання та фіскально стійких послуг).
Погашення та обслуговування кредиту, згідно з документом, здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас