Українські корупціонери залишили свій слід у 65 країнах світу – НАБУ (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські корупціонери залишили свій слід у 65 країнах світу – НАБУ (інфографіка)

Казна та Політика
995
Національне антикорупційне бюро знайшло прояви української корупції у 65 країнах світу.
Про це повідомляє прес-служба бюро.
“Українська корупція залишила слід у 65 країнах світу. Найчастіше детективам доводиться звертатися по допомогу до правоохоронців Латвії, Кіпру, Великої Британії, Німеччини та Швейцарії”, – йдеться в повідомленні.
У НАБУ пояснили, що більшість корупційних схем, насамперед пов’язаних із діяльністю державних підприємств та реалізацією національних проектів, передбачає участь компаній, що зареєстровані за кордоном.
Українські корупціонери залишили свій слід у 65 країнах світу – НАБУ (інфографіка)
“Зазвичай ці компанії виконують роль посередників, які залишають у себе левову частку доходів державних компаній. У подальшому організатори схем легалізують ці кошти та витрачають їх на власні потреби, в тому числі для фінансування політичних проектів. Ці деталі детективи НАБУ з’ясовують під час досудових розслідувань”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що НАБУ надіслало близько 500 запитів до компетентних органів інших держав, щоб з’ясувати обставини вчинення корупційних злочинів, які завдали шкоди інтересам України.
НАБУ і САП попередньо підрахували, що через корупцію, в якій задіяні іноземні контрагенти, державним інтересам завдано збитки на суму близько 7 мільярдів гривень”, – підсумували у прес-службі
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас