Польща почала будувати канал в обхід РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща почала будувати канал в обхід РФ

Світ
2144
Європейська комісія вкотре звернулася до Польщі з вимогою надати детальну інформацію про будівництво каналу через Віслінську косу і наполягає на проведенні термінової зустрічі з представниками польської влади.
Лист Європейської комісії з цього питання надійшов до польського Міністерства морської економіки та внутрішнього судноплавства. Комісія скаржиться, що Польща почала будувати канал нібито без екологічних дозволів.
У листі польській стороні Єврокомісія зазначила, що пропонує переговори на експертному рівні, щоб уникнути звинувачень у політизації. Брюссель зацікавився вирубкою дерев, а також сумнівається, що судноплавний канал, як запевняє польська влада, не матиме значного впливу на охоронні ділянки Natura 2000.
Єврокомісія цікавиться також подробицями будівництва штучного острова в Віслянській затоці. Раніше чиновники з Комісії зазначали, що для Брюсселя це пріоритетне питання, і вони сумніваються у всій інвестиції. Їх не переконали роз’яснення з Варшави, надіслані у відповідь в середині січня.
Польща почала будувати канал в обхід РФ
У Єврокомісії звернули увагу на різні обґрунтування будівництва каналу через Віслінську косу. Спочатку Польща пояснювала це соціально-економічними міркуваннями, а потім – гарантіями державної безпеки (в такому випадку висновки про вплив на навколишнє середовище не є необхідними).
Росія заявляє, що рішення польського уряду побудувати канал – політичне і що воно загрожує екології та економіці регіону. Голова правлячої партії Польщі “Право і справедливість” Ярослав Качинський заявляє, що будівництво судноплавного каналу покаже, що “часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна робити на польській території, а що ні, закінчилися”.
Проект планується завершити до 2022 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас