У Норвегії створили першу електростанцію, що літає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії створили першу електростанцію, що літає

Технології&Авто
1088
Міжнародна нафтогазова компанія Shell і американська Makani, що входить до холдингу Alphabet, займуться створенням нової прибережної вітряної електростанції в Норвегії. Згідно з постом генерального директора Makani Форта Фелкера на Medium, електростанція буде виконана на базі літаючих вітрогенераторів.
Всі вітрові електростанції, конструкція яких може різнитися, працюють за спільним принципом. Повітряні потоки обертають повітряний гвинт, який, в свою чергу, приводить в рух генератор. Енергія з генератора подається на підстанцію, де проводиться стабілізація напруги.
Звідти електрика надходить уже в енергетичну компанію, а потім перенаправляється кінцевим споживачам. При цьому ефективність вітрових електростанцій безпосередньо залежить від швидкості вітру – чим вона більща, тим більшу потужність видають станції.
При цьому при швидкостях вітру нижче або вище розрахункових станції припиняють роботу – в першому випадку через недостатню силу вітру, а в другому – для уникнення поломок. Розробка літаючого вітрогенератора, виконаного у вигляді кордового планера, велася компанією Makani протягом останніх п’яти років. Перші льотні випробування станції відбулися в червні 2017 року.
Вітрогенератор, що літає, повинен буде парити на висотах, де практично постійно присутній вітер, і виробляти електрику. Вітрогенератор Makani, виконаний у вигляді літака, спеціальним тросом з’єднаний з землею. Вітрогенератор, що має розмах крила 25,9 метра, здатний підніматися на висоту до 305 метрів. Апарат оснащений вісьмома невеликими генераторами, з’єднаними з повітряними гвинтами діаметром 2,3 метра кожен.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас