Кінець епохи дисків: припинено випуск Blu-ray плеєрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінець епохи дисків: припинено випуск Blu-ray плеєрів

Світ
1703
Ера блискучих компакт-дисків повільно але точно закінчується, і Samsung безжально вбиває величезний цвях в кришку труни фізичних носіїв.
Представники корейської компанії повідомили виданню Forbes, що Samsung припинила випуск Blu-ray плеєрів 4K Ultra HD. Цю інформацію також підтвердило видання CNET. “Samsung більше не буде виводити на ринок США нові моделі плеєрів Blu-ray і 4K Blu-ray”, – заявив представник Samsung в розмові з журналістами CNET. Фактично Samsung оголосила про вихід зі списку виробників обладнання Blu-ray, як це зробила OPPO в квітні минулого року. У 2016 році Samsung був лідером з продажу Blu-ray обладнання.
Сьогодні компанія робить стратегічно важливий хід, повністю відмовляючись від виробництва плеєрів, у зв’язку з непопулярністю компакт-дисків. Дослідницька компанія Nielsen нещодавно використовувала Blu-ray та DVD-плеєри у своїх звітах як приклад технології, яка дуже швидко втрачає свою популярність у всьому світі.
“Деякі пристрої, такі як DVD і Blu-ray плеєри, все менше затребувані, оскільки потокові сервіси стають все більш популярними”, – зі звіту Nielsen за другий квартал 2018 року. За даними цієї дослідницької компанії, кількість власників DVD або Blu-ray плеєрів в 2018 році становила 66%. У 2017 році цей показник дорівнював 72%.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас